Szájsebészet

Fogeltávolítás, cisztaeltávolítás, nyelv- és ajakfék felszabadítás, csontregenerációs kezelések

Rendelőnk komplex fogorvosi szolgáltatásokat nyújt, hogy pácienseink minden olyan kezelést, mely egészségük megőrzéséhez vagy helyreállításához szükséges, egy helyen kaphasson meg, és ne legyen szükséges a város különféle pontjaira utazni egy-egy szakorvosi véleményért vagy kezelésért.

Szájsebészeti szolgáltatásaink igen fontos kiegészítői az általános fogászati és fogszabályozási kezeléseinknek, hiszen számos esetben elengedhetetlen sebészi beavatkozást végezni egy-egy kezelés teljes sikeréhez. Az alábbiakban a leggyakoribb szájsebészeti kezeléseinket mutatjuk be.

Foghúzás

Bár törekszünk rá, sajnos nem lehet minden fogat megmenteni. Egy hosszú ideje gyulladásban lévő, sok-sok panaszt okozó fog eltávolítása és pótlása bizonyos esetekben sokkal kedvezőbb a páciens életminőségére nézve, mint a megmentésére tett reménytelen kísérletek sorozata.

Indokolt lehet ezen kívül akár teljesen ép fogak eltávolítása is, amennyiben azok a többi fog épségét veszélyeztetik (pl. bölcsességfog húzás vagy fogszabályozó kezelés).

A foghúzás után érdemes vigyázni az érintett területre, hiszen könnyen gyulladás is kialakulhat. A foghúzás utáni fájdalom a legtöbb esetben természetes jelenség. Mindezek mellett amennyiben a fogeltávolítás után valamilyen eltérést tapasztal, például foghúzás után dudor keletkezik az ínyen, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával.

Fogászati ciszta eltávolítása

A ciszta a szájban legtöbbször gyulladt fog gyökércsúcsai körül ki, de létezik nem fogeredetű ciszta is. Nem ritka jelenség a gyökérkezelt fog esetében megjelenő ciszta, amelynek a kialakulásában a gyulladt foggyökér játszik szerepet.

Technikailag ciszta a fogon nem tud kialakulni, ezek a duzzanatok a száj lágy részeit érintik. A fog ciszta tünetei nagyon változatosak lehetnek. Ezek kezelésére többféle eljárás is létezik a fogászati ciszta méretétől, elhelyezkedésétől, az okozott panaszoktól függően.

Az első lépés a diagnosztizálás, melynek során röntgenfelvétel készül, ez segít a kezelési terv kialakításában. A panoráma röntgen ciszta esetén nagyon hasznos, hiszen átfogó képet kapnak a fogorvosok a száj állapotáról.

Ajakfék és nyelvfék problémák

A megrövidült/letapadt ajakfék és nyelvfék felszabadítására általában gyermekkorban kerül sor, hiszen azok a táplálkozás és a beszéd során is okozhatnak panaszokat, de felnőttkorban is elvégezhető a kezelés, amennyiben erre korábban nem került sor. Ez a rutin beavatkozás gyorsan látványos eredményt hoz az életminőségben, ezért nem érdemes halogatni!

A csecsemőkorban felfedezett letapadt nyelv nagyon sok újdonsült szülő életét megnehezíti. A nyelvfék felszabadítás révén lehetőség nyílik a nyelv mozgékonyságának javítására és az esetleges beszéd vagy táplálkozási nehézségek enyhítésére. A probléma nyelvfék műtét segítségével kezelhető.

A lenőtt felső ajakfék szintén problémákat okozhat a fogak szétválása kapcsán, illetve az ajakmozgást, az artikulációt is megnehezítheti. Az ajakfék műtét egy egyszerű és gyors beavatkozás, az eljárás gyakran helyi érzéstelenítésben történik és minimális fájdalommal jár.

Csontpótlás

Csontpótlásra fogimplantátum beültetés esetén lehet szükség. Az implantátumokat az állcsontba helyezzük be, ezért a kezelés feltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű csontállomány. Ha ez bármely dimenzióban (szélesség, magasság) nem kielégítő, csontpótló anyagot kell a kezelendő területre juttatni, mely valódi, élő csont növekedésére készteti a szervezetet.

Ilyen megelőző kezelés az arcüregemelés is. Ezekkel a módszerekkel, amit a csontpótlással kapcsolatos tapasztalatok is megerősítenek, gyakorlatilag tökéletesen visszaállítható az állcsont eredeti formája és mérete.

Mivel ambuláns eljárás, így a csontpótlás utáni étkezés vagy a csontpótlás utáni fájdalom nehézségein a saját környezetünk kényelmében lendülhetünk át.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba telefonon, vagy kérjen időpontot az űrlap segítségével!

Az üzenetét pár órán belül kezeljük és visszahívjuk, hogy leegyeztessük az Önnek leginkább megfelelő konzultációs időpontot.


    captcha


    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.