Fogszabályozás

Gyermek, felnőtt és láthatatlan fogszabályozás 

Fogszabályozás

A rendezett fogazat a mosoly és az arc harmonikus megjelenésének egyik záloga. De a szabályos fogazat nem csupán esztétikai kérdés. A fogszabályozó kezeléseknél a harapás egyensúlyára, annak helyreállítására is törekszünk, mert ha nem az optimális irányú és nagyságú erők érik a fogakat, az idő előtti fogvesztéshez vagy az állkapocs ízület kopásához, gyulladásához vezethet. Fogszabályozással tehát gyakran több legyet is üthetünk egy csapásra és úgy válhat mosolyunk harmonikusabbá, hogy mellette a fogaink egészségéért is rengeteget tehetünk. Az esztétikus megjelenésű mosoly pedig igen pozitív hatással van az önbizalomra, ennek következtében pedig a mentális egészségre is. Manapság a fogszabályozás már nem korhoz kötött, elérhető egyaránt gyermek és felnőtt korban is.

Fogazata deformált, hiányos, netán résekkel tarkított? Gyakran harap félre étkezés közben? Ha ezek bármelyike igaz Önre vagy gyermekére, akkor ne habozzon vágjon bele a fogszabályozó kezelésbe! Sosem késő szabályos és egészséges mosolyt varázsolni!

A fogszabályozás minden esetben egy személyes konzultációval kezdődik, melynek alkalmával elvégezzük a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat és a lehető legjobban megpróbáljuk megismerni a pácienst. A kezelés sikere nagyban múlik a páciens életvitelén, motivációján, elkötelezettségén, ezért az ezekhez illő készüléket érdemes választani. Az állapotfelmérés és a konzultációs beszélgetés alapján fogszabályozó szakorvosunk elkészíti a kezelési tervet, amely tartalmazza a részletes, tételes árajánlatot is.

A fogszabályozó felhelyezése előtt nagyon fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a fogíny és a fogak állapota egészséges. Amennyiben fogínygyulladás vagy szuvasodás áll fent azt mindenképpen kezelni szükséges.

Továbbá fogszabályozás előtti teendők fontos eleme az alapos tisztítás és fogkőeltávolítás, hogy megelőzzük a szájüregben lévő gyulladások és a fogszuvasodás kialakulását. Ezek után már semmi akadálya a készülék felhelyezésének vagy átadásának.

A fogszabályozó készülék típusától függően bizonyos időközönként kontrollvizsgálat szükséges, melynek során nyomon tudjuk követni az kezelés előrehaladását, valamint elvégezzük a kezelési tervnek megfelelő állításokat, korrekciókat (aktiválás) a készüléken. Mindezek mellett dentálhigiéniai szaktanácsadást nyújtunk. A fogszabályozó kezelés alatt rendkívül fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása! Pácienseinket tanácsokkal látjuk el és segítünk kiválasztani a szájápoláshoz és a készülék tisztításához szükséges eszközöket, hiszen ezek kezelési típusonként változnak, másképpen tisztítjuk a rögzített készüléket, mint a láthatatlan fogszabályozót.

Ha elértük a kívánt végeredményt és lekerül a fogszabályozó, akkor sem ért véget a kezelés. Az utógondozás rendkívül fontos, a végleges siker egyik kulcsa. Az elért tökéletes mosoly megtartásához pácienseink számára úgynevezett retenciós sín viselését írjuk elő, mely segít fenntartani és fixálni a fogakat új helyükön.

Fogszabályozó szakorvosunk ajánlásait betartva betegeink a kezelés befejeztével szabályos, egészséges és önbizalommal teli mosollyal távoznak!

MÁR RÉSZLETFIZETÉSI LEHETŐSÉGGEL IS TÁMOGATJUK ÚJ MOSOLYÁT!

Gyermek fogszabályozás

Érdemes időben, akár már a gyermek 3-4 éves korában meglátogatni a fogszabályozó szakorvost, hiszen ebben az életkorban alakul ki a rendellenességek nagy része, melyek így időben kiszűrhetőek és megkezdődhet kezelésük. Minél fiatalabb a gyermek, a fogszabályozó kezelés annál hatékonyabb és gyorsabb eredményeket tud elérni. Az eltérések kialakulásában szerepet játszhatnak örökletes tényezők is, mint az állcsontok és a fogak mérete, formája, de gyermekkori rossz szokások is, mint a szájlégzés, cumizás, vagy ujjszopás is jelentős hatással bír ebben a folyamatban.

Ameddig nem zajlott le a fogváltás, hagyományos, rögzített fogszabályozó kezelést nem végzünk. Ebben az életkorban különféle trainerek és kivehető készülékek segítségével támogathatjuk az állcsontok megfelelő növekedését, a rossz szokások megszüntetését és az ajkak és nyelv izomzatának megfelelő fejlődését. Ha a kis páciens is kellően együttműködő, ezek a kezelések lehetséges, hogy szükségtelenné teszik a későbbi fogszabályozást vagy jelentősen egyszerűbbé és gyorsabbá teszik azt.

Felnőtt fogszabályozás

A felnőttkori fogszabályozás egyre népszerűbb napjainkban. Szerencsére már teljesen elmúltak az ezt övező stigmák, ma már bármilyen nemű és életkorú páciens büszkén viselheti fogszabályozóját. Rendelőnkben törekszünk a leginkább innovatív megoldásokkal segíteni felnőtt pácienseinket abban, hogy kezelésük minél kevésbé terhelje meg mindennapjaikat.

Talán felnőtt korban még nagyobb hangsúlyt fektetünk az esztétikára, éppen ezért nagyon kedveltek az átlátszó fogszabályozók, melyek nemcsak diszkrétek, de sokkal könnyebben kezelhetőek, tisztíthatóak, mint a hagyományos készülékek. A ragasztott esztétikus fogszabályozók szintén népszerűek, főleg önligírozó kivitelben, hiszen a lágy erőkkel dolgozó készülék sokkal kíméletesebb és rövidebb kezelési időt biztosít, ráadásul az ívet a bracketekhez rögzítő gumik sem szükségesek, így még esztétikusabb megoldást nyújtanak.

Láthatatlan fogszabályozás

 

A mai kor legmodernebb és legesztétikusabb fogszabályozó készüléke a láthatatlan fogszabályozó. Az speciális műanyagból készült átlátszó sínes fogszabályozó úgy idomul a fogakra, hogy szinte észrevehetetlen mindenki számára. A kezelési lépéseket és az elérni kívánt eredményt számítógépes program segítségével tervezzük meg, így a digitális kezelési tervben látható a végeredményhez szükséges sínek mennyisége és a kezelés pontos költsége. Egy sínpárt 2 hétig szükséges viselni, amelyet vált a következő.

A készülék minimális hordási ideje minden nap 20-22 óra, ez szükséges ahhoz, hogy a kezelési tervben meghatározott idő alatt az elérjük a kívánt végeredményt. Speciális, kellően rugalmas, de mégis stabil anyaga biokompatibilis, többrétegű poliuretán, mely biztosítja a fogak lehető leghatákonyabb, mégis kíméletes mozgatását. Az átlátszó fogszabályozók kivehetőek, és könnyen tisztíthatóak, ezáltal a páciensnek nem kell fogmosási szokásain változtatnia, és bármilyen ételt nyugodtan fogyaszthat a kezelés ideje alatt.

Fogászati rendelőnkben fogszabályozó szakorvosunk HappySmile láthatatlan készülékekkel dolgozik, mely az alábbi rendellenességek kezelésére alkalmas:

rések zárása a fogak között

fogtorlódások megszüntetése

szűk fogív kezelése bizonyos mértékig

a nyitottharapás kezelése

keresztharapás kezelése

Esztétikus fogszabályozó készülékek

A rögzített fogszabályozók piacán is elérhetőek már az esztétikus megoldások. Ezen fogszabályozók különlegessége a bracketekben és ívekben rejlik, melyek speciális anyaguknak köszönhetően a fogakkal megegyező színűek, így rendkívül esztétikusak viselője számára.

Az esztétikus bracketek olyan kemény porcelánból készítik, melyek nagy szakítószilárdággal rendelkeznek. Fogászati rendelőnkben az American Ortho által amerikában fejlesztett és gyártott bracketeket használjuk, melyek a fogszabályozók piacán kiemelkedő helyen szerepelnek.

Önligírozó fogszabályozó készülékek

Az önligírozó fogszabályozók abban különböznek a hagyományos társaiktól, hogy a brackettek ívhez való rögzítéséhez használt gumi (ligatúra) nem szükséges, mert a készülék beépített ajtók segítségével a kívánt mértékben biztonságosan fixálja az ívet. Az önligírozó bracketek lágyabb erőkkel dolgoznak, amely sokkal hatékonyabb és mégis kíméletesebb a páciensek számára. Ez a technológia lerövidíti a kezelési időt is, mert a bracket és az ív között kisebb súrlódás keletkezik, mint a tradicionális készülékek esetében.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba telefonon, vagy kérjen időpontot az űrlap segítségével!

Az üzenetét pár órán belül kezeljük és visszahívjuk, hogy leegyeztessük az Önnek leginkább megfelelő konzultációs időpontot.


    captcha


    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.